Novosti

Vebinar – „Šta je charge&Go“?

Međunarodni kongres i izložba o KGH ove godine je organizovan kao virtuelni skup i okupio je izlagače iz oblasti koje se odnose na energetsku efikasnost, a u fokusu su bile zgrade sa „nultom“ potršnjom energije (zero energy buildings), toplotne pumpe, pametni gradovi, korišćenje obnovljivih izvora energije, daljinsko grejanje i hlađenje i druge teme iz oblasti tehnike hlađenja. Posebna pažnja posvećena je istraživanjima i primeni novih tehnologija u sistemima grejanja i klimatizacije u uslovima pandemije.

Drugog dana vebinara na red je došla i prezentacija Energetskog portala na kojoj je predavač Miloš Kostić iz kompanije MT-KOMEX govorio o platformi charge&GO.

Sistem charge&GO je prva digitalna platforma i aplikacija za naplatu korišćenja mesta za punjenje elektrovozila. Ova pametna usluga nastala je u partnerstvu sa globalnim sistemom Virta.

Korisnici platforme charge&GO imaju mogućnost da jednostavno i brzo pronađu punjačko mesto, autorizuju se, priključe vozilo, iskoriste vreme da završe svoje obaveze i nakon toga, zaustave punjenje automobila i nastave svoje putovanje. Ovu mogućnost imaju i registrovani i neregistrovani korisnici, a na raspolaganju su, osim punjačkih mesta u Srbiji, i punjači u još 28 zemalja.

“Moguće je plaćanje i bez registracije. U tom slučaju punjenje počinje putem skeniranja QR koda ili ukucavanjem ID broja stranice na veb platformi. Cene po minutu i uslovi su vidno istaknuti, a korisnici imaju mogućnost da promene jezik, ukoliko im je to potrebno. Sledeći korak je unošenje podataka sa kreditne kartice, nakon čega se bira tip priključka. Proces punjenja, količina energije i trajanje sesije su poslednja stavka koju korisnik vidi, pre dobijanja računa putem mejla”, objasnio je Kostić.

Ukoliko želite da se registrujete i tako ostvarite druge pogodnosti, kao što su niža cena i brža usluga, to možete uraditi klikom na registrovanje.chargego.rs, a na raspolaganju su i aplikacije za iOS i Android uređaje.

“Pomoću aplikacije charge&GO možete na svom pametnom telefonu pronaći najbliže stanice ili mesta za punjenje električnih automobila sa različitim snagama električnih punjača. Kada se registrujete, dobijate svoj korisnički nalog koji vam pruža mogućnost da pregledate istoriju svih sesija punjenja i da proverite koji su punjači dostupni. Takođe, postoji opcija pokretanja i završetka sesije punjenja putem telefona”, precizirao je Kostić.

Razgovaralo se i o tome šta dobijaju kompanije koje se odluče da postave elektropunjače, kako za svoje potrebe tako i za potrebe klijenata, kupaca ili partnera.

Više informacija o aplikaciji charge&GO naći ćete OVDE.

Ovaj članak je nastao uz podršku Evropske Unije u okviru Inicijative EU4Energy. 

Za objavljeni sadržaj je isključivo odgovorna kompanija CEEFOR – Centar za energetsku efikasnost i održivi razvoj, a članak ni u kom slučaju ne odražava stavove Evropske unije.

Back to list

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *