Novosti

Zlatibor – prvo naše turističko mesto na evropskoj mapi punjača

Vlasnici električnih vozila u Srbiji, pa i iz cele Evrope, uskoro će moći da se služe jednom pogodnošću kada budu želeli da napune svoje četvorotočkaše na Zlatiboru – a prvi koji će se pohvaliti svojim mestom na mapi nove aplikacije charge&GO su “pametni” (smart) apartmani koji niču na ovoj našoj pitomoj planini.

Svi putnici namernici će uz pomoć integrisanog punjača Smart Wallbox moći da koriste apartmane kao usputnu stanicu na svom putu i napune svoje vozilo.

Ovaj elektropunjač snage 22 KW, čije je proizvođač Schneider Electric, predstavlja deo sveobuhvatnog rešenja za pametnu kuću na Zlatiboru, pa ga je moguće integrisati sa elektrosistemom u domu, a biće integrisan i u prvu regionalnu digitalnu platformu za korišćenje mesta punjenja elektrovozila charge&GO.

Važno je istaći da je ova platforma charge&GO, sa mobilnom aplikacijom i mrežom punjača, osmišljena kako bi se održao korak sa vremenom u kom se očekuje da sve više ljudi kupuju električne automobile. Vlasnici elektromobila dobiće zahvaljujući uslugama na platformi charge&GO jednostavnu i brzu uslugu korišćenja mesta za punjenja električnog vozila.

Dostupni punjači u okviru mreže charge&GO, kao i hiljade punjača širom Evrope koji su deo partnerske mreže, vidljivi su na mapi u aplikaciji i platformi gde vozač elektromobila može vrlo lako pronaći, odabrati i rezervisati period kada mu najviše odgovara da koristi mesto za punjenje.

Zahvaljujući platformi charge&GO, pored svih benefita, objekat na Zlatiboru postaje vidljiv i na evropskoj mapi električnih punjača.

Ono što još izdvaja apartmane na Zlatiboru od drugih objekata je što su se tokom njihove izgradnje koristili materijali koji doprinose manjoj potrošnji električne energije. Iako cena energenata raste iz godine u godinu, ukoliko se odlučite da investirate u jedan ovakav objekat vrlo brzo ćete biti dvostruko nagrađeni – kroz podizanje ekološke svesti i ne manje važno – kroz manji račun za električnu energiju.

Kompanija “South Balkan Investment” u naredna tri meseca završiće izgradnju apartmana i stanari će moći da se usele u prve pametne” apartmane u ovom delu naše zemlje .

Moderan objekat u centru Zlatibora, okružen borovom šumom, koji je dizajnerski i arhitektonski uređen u stilu modernih zimskih objekata, zauzeće površinu od 2.000 kvadratnih metara i u njemu će se naći 40 pametnih apartmana sa spa centrom. Površina apartmana se kreće od 26 do 51 kvadratnog metra, a svi su opremljeni najsavremenijim uređajima.

Šta tačno od sadržaja nude ovi apartmani? Od podešavanja rasvete do bezbednosti doma. Sve možete da uradite putem aplikacije na mobilnom telefonu. Ne, nije reč o sceni iz filma naučne fantastike – pametna budućnost je stigla!

Kupci apartmana mogu sa bilo koje lokacije da “upravljaju” apartmanom, u smislu uključivanja struje, vode, grejanja, pa i robot-usisivača, čime se postiže ekonomičnost i smanjuju troškovi održavanja.

Pametni apartmani garantuju komforan i bezbrižan odmor za celu porodicu, jer iako zaboravite da isključite svetlo, to sada možete uraditi uz pomoć jednog klika gde god se našli u tom trenutku.

Kupovinom pametnog apartmana štitite životnu sredinu i racionalnije koristite izvore energije, a troškovi održavanja apartmana dugoročno su smanjeni.

Vaša kuća misli za vas i menja vaše navike u vezi sa stanovanjem, a uz to prirodni ambijent garantuje potpuno opuštanje – vraćanje prirodi je i glavna težnja savremenog čoveka, zar ne?

Pametni apartmani na Zlatiboru predstavljaju samo uvod u projekte koje će “South Balkan Investment” realizovati u budućnosti.

Jovana Canić

Back to list

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *